|
|
Lån  


 
Annonce:


Sfinksen i Giza er en stor skulptur på Nilens vestbred. Sfinksen i Giza er ikke en ægte sfinks, da den har et menneskehoved på en sammenkrøben løvekrop. Der er ingen sikker tidsbestemmelse for hvornår den er opført, men nogle egyptologer mener at den er opført omtrent samtidigt som pyramiderne i det 3. årtusinde f.Kr.

Det vides ikke med sikkerhed, hvem sfinksens hoved forestiller. Det har gennem lang tid været antaget, at det var farao Kefrens menneskehoved, som var hoved på sfinksen. En anden tese er, at det forestiller Keops, og at sfinksen blev bygget af sønnen (eng. Djedefra).

Det har også været antaget, at sfinksen blev bygget i det 4. dynasti (2723 f.Kr.-2563 f.Kr.). De fleste ægyptologer fastholder denne datering.Egypten rejserInformation på sider:

Hurghada - Nilen - All Inclusive - Afbudsrejser - Flyrejser - Hoteller - El Gouna - Pyramiderne - Kongernes Dal - Keopspyramiden - Tutankhamon - Luxor - Sfinksen - Kairo - Sharm el Sheikh - Rejser & Ferie - Du er her: Egyptenrejser - Egyptenrejser - Egypten rejser