|
|
Lån  


 
Annonce:


Den store pyramide i Giza eller Keopspyramiden er farao Keops’ grav, som er en af pyramiderne i pyramidekomplekset ved Giza. Den blev bygget i det 4. Dynasti af Det gamle Egypten. Keops pyramiden er det ældste, men også det eneste overlevende af verdens syv underværker, bygget omkring 2560 f. Kr. Pyramiden er i Giza, i Kairos nærhed.

Den store pyramide ved Giza er bygget som gravplads for farao Keops (Khufu på egyptisk) af det 4. dynasti, men der er dog aldrig fundet nogen mumie eller noget gravgods i pyramiden. Vi ved i virkeligheden ikke meget om personen Keops, og hans grav er plyndret længe før den første arkæolog dukker op. Han er gravsat alene i pyramiden, mens hans hustruer formentlig er begravet i mindre mastabaer ved foden. For egypterne, og ifølge egyptiske mytologi, er farao, selv mens han er i live, Gud. Han er den eneste, som kan viderebringe ønsker fra de dødelige til guderne og formidle gudernes vilje tilbage. Det er en udbredt misforståelse, at pyramiderne blev bygget af slaver. De er derimod bygget af et dybt religiøst folk til ære for deres gud i forvisning om, at han vil leve evigt. Myten om slavearbejdet kan primært tilskrives den græske historiker Herodot, som besøgte Giza omkring 500 f.Kr. - men da havde pyramiderne ligget der omkring 2000 år. Pyramiden er også kaldet:"Pyramiden på stedet hvor sol står op og sol går ned".

Keopspyramiden er det ældste, men også det eneste overlevende af oldtidens syv vidundere, bygget omkring 2560 f.Kr. Byggeriet menes at have strakt sig over 20-30 år. Pyramiden havde oprindelig en glat overflade, men størstedelen af denne er forsvundet med tiden. På det nærliggende museum befinder sig den mystiske "solbåd", som blev fundet i 1954. Den har formentlig været anvendt til at transportere Keops’ døde krop på hans sidste rejse, før han blev stedt til hvile i pyramiden.

Da den blev bygget, var den 146 meter høj, men siden har tidens tand gnavet ca 10 meter af højden.Egypten rejserInformation på sider:

Hoteller - Kongernes Dal - Hurghada - Sfinksen - Tutankhamon - Rejser & Ferie - Luxor - Afbudsrejser - Flyrejser - All Inclusive - El Gouna - Sharm el Sheikh - Keopspyramiden - Pyramiderne - Kairo - Nilen - Du er her: Egyptenrejser - Egyptenrejser - Egypten rejser